Qbus domotica = meer gemoedsrust en minder energieverbruik

Qbus ontwikkelt hardware en software die de elektrische installatie van residentiële en commerciële gebouwen intelligent maakt. De Qbus producten verhogen de energie-efficiëntie van deze gebouwen en de gemoedsrust van de bewoners. Een Qbus systeem is Makkelijk (te installeren, bedienen, ondersteunen), Flexibel (elke schakelaar, elke smartphone, PC, tablet) en Toekomstgericht (modulair, uitbreidbaar en blijvend).

Qbus domotica = meer gemoedsrust en minder energieverbruik

Eco Dashboard

Visualiseren, analyseren en beheren van energie via het Eco Dashboard.

Eco Dashboard

Slimme Schakelaars

Achter de Niko, Bticino of CJC drukknoppen van de Qbus SWC04 schakelaar schuilt een printplaat vol electronische intelligentie.

Slimme Schakelaars

Qbus news

Hommage aan Armand Pien: het Qbus weerstation

21/04/2015
Breng met het Qbus weerstation (QWS/APIEN) uw eigen weerman in huis. Vermijdt oververhitting door screens aan de zonnekant automatisch te sluiten, sluit uw zonnescherm als er teveel wind is of uw dakramen als het begint te regenen. Visualiseer dit alles op de intuïtieve Qbus Cloud interface.

Test zelf gratis e-mail en SMS-diensten via de Qbus Cloud

12/02/2015
Via de Qbus Cloud kan uw Slimme woning of gebouw bediend en gevisualiseerd worden van om het even waar, via elke smartphone, tablet of computer. De echte kracht van de Qbus Cloud wordt echter duidelijk door uw Smart Home te verbinden met extra diensten: een e-mail met een camerabeeld versturen als iemand aan de deur belt, een SMS krijgen als er beweging is in huis of als de poort na 22h nog open staat,… Bestel een gratis proefabonnement en ervaar zelf de eindeloze mogelijkheden van de Qbus Cloud.

Nieuw: de Stand-Alone analoge stuurmodule en het Navigator Alu Gamma

24/12/2014
Met de analoge stuurmodule kunnen LEDs gedimd én geschakeld worden. Ontdek ook het nieuwe Navigator Alu gamma: hoogkwalitatief design in Aluminium en glas.

Londens kantoorgebouw bespaart 46% op gas en 34% op electriciteit met Qbus.

11/06/2014
In het Londense "Lloyd's" kantoorgebouw werden drie van de vijf verdiepingen uitgerust met Qbus. Op die manier kon een evaluatie gemaakt worden van het verschil in gas- en electriciteitsverbruik tussen de geautomatiseerde en de standaard verdiepingen. De indienststelling en afregeling van de Qbus installatie was voltooid in december 2013. In het eerste kwartaal van 2014 werd op de Qbus-gestuurde verdiepingen gemiddeld 46% bespaard op gas en 34% op electriciteit, wat neerkomt op een terugverdientijd van 1.5 jaar. Het hoeft geen betoog dat de eigenaar van het gebouw heeft besloten de andere verdiepingen ook met Qbus uit te rusten.....

Vind een installateur in jouw buurt

Zoek

Waarom Qbus?

Gemakkelijke installatie

Een 2-draads bussysteem in lus, ster of boom-structuur gelegd en waarbij polariteit geen rol speelt...

Energie-besparend

Multi-zonaal verwarmen, alles-uit-knop, CO2-gestuurde ventilatie,... En grafieken van al uw verbruiken: Meten is Weten...

Koppeling naar TCP/IP

Via de plattegrond op de Home Navigator of het menu op een iPhone / Android-toestel bedien je iedere uitgang...

Meer weten