Qbus domotica = meer gemoedsrust en minder energieverbruik

Qbus ontwikkelt hardware en software die de elektrische installatie van residentiële en commerciële gebouwen intelligent maakt. De Qbus producten verhogen de energie-efficiëntie van deze gebouwen en de gemoedsrust van de bewoners. Een Qbus systeem is Makkelijk (te installeren, bedienen, ondersteunen), Flexibel (elke schakelaar, elke smartphone, PC, tablet) en Toekomstgericht (modulair, uitbreidbaar en blijvend).

Qbus domotica = meer gemoedsrust en minder energieverbruik

Eco Dashboard

Visualiseren, analyseren en beheren van energie via het Eco Dashboard.

Eco Dashboard

Slimme Schakelaars

Achter de Niko, Bticino of CJC drukknoppen van de Qbus SWC04 schakelaar schuilt een printplaat vol electronische intelligentie.

Slimme Schakelaars

Qbus news

Gratis Qbus Partner Event op donderdag 18 september vanaf 12:30h

2/09/2014
Eenmaal per jaar worden Gecertifieerde Qbus installateurs en begeleiders uitgenodigd voor een gratis opfrissingssessie en een partner-diner. Qbus gecertifieerde partners krijgen op die manier een nieuw certificaat voor één jaar.

Londens kantoorgebouw bespaart 46% op gas en 34% op electriciteit met Qbus.

11/06/2014
In het Londense "Lloyd's" kantoorgebouw werden drie van de vijf verdiepingen uitgerust met Qbus. Op die manier kon een evaluatie gemaakt worden van het verschil in gas- en electriciteitsverbruik tussen de geautomatiseerde en de standaard verdiepingen. De indienststelling en afregeling van de Qbus installatie was voltooid in december 2013. In het eerste kwartaal van 2014 werd op de Qbus-gestuurde verdiepingen gemiddeld 46% bespaard op gas en 34% op electriciteit, wat neerkomt op een terugverdientijd van 1.5 jaar. Het hoeft geen betoog dat de eigenaar van het gebouw heeft besloten de andere verdiepingen ook met Qbus uit te rusten.....

Nieuwe versies Qbus System Manager III (3.7.1) en Qbus Serial Manager II (2.6.3)

6/05/2014
De nieuwe versie van de Qbus System Manager III ondersteunt de Qbus Slimme Dimmers (DIM04/500U en DIM02/500U). Ook de Qbus Serial Manager II (voor het CTL-gamma controllers) is aangepast zodat de nieuwe Stand-Alone Modules ook met de CTL controllers gebruikt kunnen worden.

Qbus - Renson Healthbox II integratiemodule

6/05/2014
De Renson Healthbox II kan rechtstreeks en makkelijk aangesloten worden op een Qbus installatie, om zo integraal deel uit te maken van uw Qbus systeem. Free cooling, tijdsgestuurde ventilatie, aansturing van uw Healthbox via Qbus schakelaars, schermen en zelfs de Qbus Cloud,... wordt nu vanzelfsprekend.

Vind een installateur in jouw buurt

Zoek

Waarom Qbus?

Gemakkelijke installatie

Een 2-draads bussysteem in lus, ster of boom-structuur gelegd en waarbij polariteit geen rol speelt...

Energie-besparend

Multi-zonaal verwarmen, alles-uit-knop, CO2-gestuurde ventilatie,... En grafieken van al uw verbruiken: Meten is Weten...

Koppeling naar TCP/IP

Via de plattegrond op de Home Navigator of het menu op een iPhone / Android-toestel bedien je iedere uitgang...

Meer weten