20 Juni 2024 - Door Julie

Intelligent laden zonder zorgen met Luqas

 

Een elektrische wagen laden doet het energieverbruik van een huishouden vaak pieken. Een slim energiemanagementsysteem zoals Luqas biedt hiervoor een oplossing en kiest voor jou het beste laadmoment. Jouw auto laadt dan automatisch op tijdens het meest geschikte moment van de dag, zonder dat je er zelf naar hoeft te kijken.

 

Hoe het werkt? Een Luqasmodule houdt automatisch rekening met het energieverbruik van andere apparaten in huis, wat resulteert in lagere piekbelastingen en een efficiënter gebruik van zelfopgewekte zonne-energie. Via de energieslider stel je zelf je maximale verbruik in en hou je eenvoudig bij hoeveel energie er naar je wagen gaat. De app geeft je bovendien real-time inzichten over je energieverbruik.

 

 

Jouw energie, jouw keuze

 

Afhankelijk van het gekozen abonnement (Luqas View, Luqas Control, Luqas Dynamic Control) heb je toegang tot verschillende functies van de Luqas module. Zo bepaal jij in welke mate je je grootverbruikers automatisch aanstuurt en controle houdt over je energieverbruik.

 

  • Met het gratis abonnement Luqas View heb je toegang tot de energieslider, kan je twee laadpunten automatisch aansturen en krijg je een visueel overzicht van je energieverbruik en -opbrengst.
  • Het Luqas Control abonnement geeft je de keuze tussen drie laadmodi (Manueel, Sun Only en Auto), stuurt je pushnotificaties bij piekverbruik of hoge injectie en toont je maandelijks een dashboard met energie-inzichten en persoonlijke tips.
  • Luqas Dynamic Control houdt voor een optimaal beheer ook rekening met dynamische tariefregeling, weers- en verbruiksvoorspelling.

Bij Luqas Control en Luqas Dynamic Control heb je toegang tot drie verschillende laadmodi:

 

  • Manueel, waarbij je zelf bepaalt hoeveel vermogen er geladen wordt
  • Sun-Only. De wagen laadt enkel op wanneer er voldoende zonne-energie is.
  • Auto. De wagen laadt met een vooraf ingesteld aantal kilometers binnen een specifieke periode. De hoeveelheid geladen energie wordt zo economisch mogelijk bepaald, rekening houdend met de energieslider en het tarief.

Wist je dat ? Luqas heeft intussen een partnerschap met maar liefst 8 bekende laadpaalmerken: ABB, Alfen, EmosS, Enovates, Mennekes, Blitz Power, Spelsberg en Veton.

 

 

Luqas past ook in jouw huis. 

 

Luqas werkt in alle huizen, of je nu domotica hebt of niet, en integreert moeiteloos met laadpalen en warmtepompen. Het enige wat je nodig hebt is een digitale meter. Dankzij de ingebouwde weers- en verbruiksvoorspelling bespaar je flink op kosten. Bovendien is Luqas een open systeem, wat betekent dat je eenvoudig later nieuwe apparaten, zoals een jacuzzi, kunt toevoegen.

 

Wat Luqas verder uniek maakt, is de capaciteit om twee verschillende merken laadpalen aan te sturen. Heb je al een laadpaal voor je elektrische wagen en krijgt je gezinslid een ander merk laadpaal aangeboden van zijn of haar werkgever? Geen probleem voor Luqas. Onze energiemanagementmodule stuurt beide laadpalen probleemloos aan en zorgt ervoor dat je verbruik slim wordt beheerd.

 

Niet alleen bij je thuis, ook op je kantoor

 

Intelligent laden doe je niet alleen thuis, maar ook op kantoor. Daarom lanceren we binnenkort de Luqas Charging Hub, de geavanceerde load balancing oplossing die tot 20 laadpunten kan aansturen. Deze innovatieve module maakt het laden van meerdere elektrische voertuigen op één locatie eenvoudiger en efficiënter.

 

De Luqas Charging Hub biedt drievoudige lastbescherming, waardoor een veilige en betrouwbare werking gegarandeerd is, zelfs bij zware belasting. Je kan elke laadpaal individueel aansturen en zelf de laadmodus bepalen (Manueel, Auto of Sun-Only). De Luqas Charging Hub is een krachtige oplossing die niet alleen je laadpunten efficiënt beheert, maar ook bijdraagt aan duurzaam energieverbruik.

 

 

LAAD JIJ AL SLIM?

 

Slim laden zorgt voor een efficiënter en veiliger laadproces. Luqas monitort je elektriciteitsverbruik en past het laadvermogen automatisch aan op basis van de beschikbare energie. Dit betekent dat je elektrische auto nooit meer stroom vraagt dan er beschikbaar is, waardoor je overbelasting voorkomt en een optimale laadsnelheid garandeert.

 

Daarnaast biedt slim laden inzicht in je laadgedrag en in je energieverbruik, waardoor je kan profiteren van de fluctuaties in elektriciteitsprijzen gedurende de dag.

 

Meer weten over Luqas? Alle info over Luqas vind je in de leaflet en op luqas.be

 

 

Deel deze pagina

IL beeld 1
IL beeld 2
IL beeld 3