14 Juni 2024 - Door Julie

Nieuwigheden Energy & Comfort Control

 

Bij Qbus leveren we intelligente, flexibele en toekomstbestendige oplossingen voor gebouwtechnieken op vlak van verlichting, HVAC en energiebeheer. Ontdek in deze blog onze allernieuwste innovatieve producten en toepassingen.

 

Energiebeheer: Luqas groeit

 

Luqas meets AI

 

Met trots introduceren we een reeks nieuwe functies en uitbreidingen voor onze slimme energiemanager Luqas. Onze nieuwste update maakt gebruik van verbruiks- en weersvoorspellingen om laadsessies optimaal te plannen.

 

Door realtime data te integreren, zorgen we ervoor dat je voertuig op de meest energie-efficiënte momenten wordt opgeladen. Het systeem past het laadproces aan op basis van de actuele, dynamische energietarieven, waardoor je als gebruiker altijd profiteert van de laagste kosten.

 

We hebben ons compatibiliteitsportfolio verder uitgebreid met de merken Spelsberg en Enovates. Daarnaast ondersteunen we nu ook de Alfen Double laadpalen. Zo is er meer keuze en flexibiliteit. Binnenkort zal Luqas bovendien compatibel zijn met batterijen en omvormers.

 

Luqas Charging Hub: efficiënt en duurzaam laden

 

Maak kennis met Luqas Charging Hub, de geavanceerde load balancing oplossing die tot 20 laadpunten kan aansturen. Deze innovatieve module maakt het laden van meerdere elektrische voertuigen op een laadplein, eenvoudiger en efficiënter.

 

Waarom kiezen voor Luqas Charging Hub?

  • Drievoudige lastbescherming zorgt voor een veilige en betrouwbare werking, zelfs bij zware belasting.
  • Individuele aansturing van elke laadpaal. Jij bepaalt de laadmodus: prioritair laden, automatisch gebalanceerd of ga voor een duurzame oplossing met enkel zonne-energie.
  • Daarnaast beschikt het systeem over energiebuffering voor de warmtepomp, wat helpt om pieken in het energieverbruik te minimaliseren en de efficiëntie te verhogen.

 

De Luqas Charging Hub is een krachtige en flexibele oplossing die niet alleen je laadpunten beheert, maar ook bijdraagt aan een duurzamer energieverbruik.

 

 

Comfort: innovatieve, nieuwe toepassingen

 

RoomMate kamerbediening

 

De nieuwe Room Controller met 4” display is dé oplossing voor de kamerbediening van maximaal 20 uitgangen in je woning. Met zijn ingebouwde temperatuursensor, proximity sensor en deurbel biedt deze controller een veelzijdige en intuïtieve bediening.

 

We zetten de voordelen van de RoomMate even op een rij:

  • RoomMate functioneert als een thermostaat dankzij de ingebouwde temperatuursensor
  • Het RoomMate scherm reageert  enkel wanneer je het nodig hebt, wat een vleugje magie toevoegt aan je interactie.
  • 1 RoomMate vervangt meerdere schakelaars en kan ook als deurbel worden gebruikt.
  • Je kan kiezen uit meerdere, verfijnde versies, elk met een uniek frame. De RoomMate is beschikbaar in Black, White, Alu, Brushed Brass en Classic Bronze.

Kant en klare sturing voor je pompgroep met PGM01

 

De pompgroepmodule is de oplossing voor de slimme aansturing van één pompgroep of een lokale convector. Met onze nieuwe pompgroepsturing ben je zeker van een betrouwbare en geoptimaliseerde werking van je HVAC-systemen.

 

Wat kan de pompgroepmodule?:  

  • Deze veelzijdige module ondersteunt zowel 3-puntsregeling via 230V-stuurcontacten als kleppen die worden bediend via 0-10V signalen.
  • Met vier potentiaalvrije contacten van elk 10A, een 0-10V uitgang, ondersteuning voor twee NTC-sensoren en drie programmeerbare ingangen, is de PGM01 ontworpen voor nauwkeurige en flexibele regeling van pompen en kleppen.
  • Configuratie is eenvoudig dankzij de System Manager III-software, waarin het serienummer van de module wordt ingevoerd om de benodigde I/O's en logica automatisch te genereren.

 

Ontdek de nieuwe SENMoLi en SENMax sensoren

 

De SENMoLi en SENMax zijn sensoren voor beweging-, licht- en luchtkwaliteit.

 

  • De SENMoLi is een veelzijdige, witte of zwarte bewegings- en lichtsensor die geschikt is voor elke interieurstijl. Deze sensor is subtiel weggewerkt waardoor hij nauwelijks opvalt in je ruimte. Met zowel inbouw- als opbouwvarianten is dit product ideaal voor plafondmontage in residentiële projecten, zoals toiletten of leefruimtes.
  • Naast beweging en licht meet de witte SENMax sensor ook temperatuur, CO2-niveau en relatieve vochtigheid. Het strakke, moderne ontwerp maakt hem een stijlvolle aanvulling op elke ruimte.

Qbus Control: verbeterde lay-out en nieuwe functies in onze online omgeving

 

We hebben Qbus Control uitgebreid met enkele handige nieuwe functies. Deze nieuwe functies zorgen voor een nog intuïtiever en georganiseerder beheer van je slimme apparaten.

 

  • Met de stepper functie is het eenvoudig om verschillende standen van je airco, je warmtepomp en/of je ventilatie-unit te tonen onder één icoon.
  • Je maakt gemakkelijk hoofdgroepen aan om je apparaten logisch in te delen. Geef ze een naam zoals “Thuis” of “Appartement Zee” en deel je hoofdgroepen met anderen. Je kan ook bepaalde groepen verbergen om je dashboard overzichtelijk te houden.

 

Bij Qbus blijven we innoveren en streven we ernaar om duurzame en slimme oplossingen te bieden voor een comfortabele en energie-efficiënte leefomgeving. Ontdek hoe onze nieuwste producten en technologieën jouw leven eenvoudiger, efficiënter en duurzamer kunnen maken.

 

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze innovatieve oplossingen.

Deel deze pagina

Nieuwigheden beeld 1
Nieuwigheden beeld 2
Nieuwigheden beeld 3