19 September 2024 - Door Julie

Dit jaar vieren we een bijzondere mijlpaal: we bestaan 25 jaar!  Wat begon in 1999 als een kleine onderneming is uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de wereld van gebouwenautomatisering met wereldwijd meer dan 35.000 slimme installaties. De kern van ons succes? Een sterke focus op innovatieve, toekomstbestendige oplossingen die energie-efficiëntie en gebruiksgemak combineren.

 

Het begin: slimme oplossingen voor de toekomst

 

Qbus werd op 1 september 1999 opgericht met één doel: gebouwen slimmer maken. Door verlichting, verwarming, koeling, ventilatie, screens, audio, alarm en andere systemen met elkaar te laten communiceren, biedt een Qbus-systeem meer comfort en gemoedsrust aan gebruikers.

 

Door de jaren heen hebben we ons productgamma steeds verder uitgebreid. Van slimme verlichting en energiebeheer tot HVAC-sturing en beveiliging: we blijven continu inspelen op nieuwe technologieën en de wensen van onze klanten.

 

Tom Vanden Bussche, CEO van Qbus, vertelt: “De afgelopen 25 jaar zijn we erin geslaagd om technologie en eenvoud samen te brengen. Onze innovatieve oplossingen verbinden naadloos alle aanwezige technieken in een gebouw. Eenvoud, betrouwbaarheid en flexibiliteit zijn de kernwaarden die Qbus succesvol maken. ”

 

 

De drie pijlers als houvast

 

Met Qbus ga je vol voor duurzaam comfort. Het DNA van al onze oplossingen steunt op 3 pijlers: makkelijk, flexibel en toekomstgericht. Gebruikers kunnen hun systeem naar eigen wens uitbreiden en afstemmen op hun persoonlijke behoeften, waardoor ze controle hebben over wat voor hen het belangrijkst is.

 

"Als fabrikant van gebouwenautomatisering dragen we de verantwoordelijkheid om voortdurend nieuwe producten te ontwikkelen. Tegelijkertijd blijven we trouw aan onze bestaande installaties, zodat onze klanten altijd kunnen rekenen op compatibiliteit en betrouwbaarheid” vult Vanden Bussche aan.

 

Met hoofdzetel in Erpe-Mere en lokale vestigingen in Nederland, Dubai en Sri Lanka, blijven we onze internationale aanwezigheid uitbreiden. We werken samen met partners en dealers in heel Europa en daarbuiten, met een sterke focus op de ontwikkeling  van toekomstbestendige technologieën die aansluiten op de behoeften van de markt.

 

 

Op naar de volgende 25 jaar

 

We vieren deze bijzondere mijlpaal met een groot feest, samen met partners, installateurs en het hele team. Daarnaast pakken we uit met een feestelijke stand op de vakbeurs Install Day.

 

We zijn trots op wat we hebben bereikt en kijken ernaar uit om de volgende stappen te zetten in de evolutie van slimme technologieën,” zegt Tom Vanden Bussche. Dit jubileum is nog maar het begin. We blijven nieuwe mogelijkheden verkennen om de toekomst van slimme gebouwen vorm te geven.

 

Deel deze pagina