14 Augustus 2024 - Door Julie

Beleef Qbus: een gids voor jouw showroombezoek

 

Wil je Qbus echt beleven? Kom dan langs in één van onze Qbus showrooms in Erpe-Mere, Brugge, Gent, Antwerpen of Zaventem (binnenkort). Je maakt er als particulier, als installateur of als bouwpromotor kennis met de talrijke mogelijkheden van het Qbus-systeem. Op basis van jouw noden inspireren we je graag met slimme toepassingen die je leven makkelijker, kostenefficiënter en energiezuiniger maken.

 

Maar hoe bereid je je bezoek optimaal voor en wat mag je verwachten? Hieronder schetsen we het verloop van een bezoek aan een Qbus showroom. Hoe beter jij voorbereid bent op het gesprek, hoe gerichter wij jou van dienst kunnen zijn. Voorzie ongeveer twee uur tijd in je agenda voor de afspraak. Zo kunnen we rustig alle vragen samen bespreken en in detail overlopen.

 

Vergeet zeker niet om een plan van je project mee te nemen. Is er al een lichtplan uitgetekend? Neem het dan ook zeker mee.

 

 

STAP 1: DE VOORBEREIDING

 

Heb je al een idee waarom je een slimme toepassing Qbus-toepassing wil integreren in je project? Ben je overtuigd van alle voordelen van automatisatie of ben je hier op aanraden van je installateur? Er zijn verschillende redenen mogelijk waarom je een Qbus showroom wil bezoeken.

 

  • Wil je graag meer uitleg over het Qbus systeem?
  • Kom je langs om design van onze modules te bekijken?
  • Wil je graag een indicatie van de prijs?
  • Wil je liever alle merken van slimme toepassingen vergelijken? 
  • Ben je een zelfbouwer en wil je graag zelf aan de slag om budgetvriendelijk te werk te gaan?

Vertel ons wat je verwachtingen zijn en dan helpen wij je graag verder. Onze Qbusexpert hoort van jou graag welke technieken jullie willen en welke wensen jullie hebben voor jullie project. Heb je een specifieke projectvraag waarop je met Qbus een antwoord wil bieden? Dat kan over verlichting gaan maar bijvoorbeeld ook over het sturen van je laadpaal.

 

Een voorbeeld: Jan kwam bij ons langs omdat hij graag met verschillende sferen wil werken in zijn woonkamer. Hij wil een grote hoeveelheid aan drukknoppen vermijden en verschillende acties met één drukknop kunnen uitvoeren.

 

Op basis van je input krijg je een aantal vragen die ons een beeld geven van je project:

 

  • Gaat het om een nieuwbouwwoning of om een renovatieproject?
  • Wat is de huidige status van het project ? Zijn de pleisterwerken al voltooid?
  • Hoe ga je je woning verwarmen?
  • Wil je de screens graag automatisch sturen om het huis passief te koelen? Of kies je voor airco?
  • Wil je graag makkelijk en van op eender welk moment kijken wie er aan je deur staat? Al eens gedacht om vanop afstand je deur of je garagepoort te openen?
  • Heb je andere apparaten in huis waar je graag mee wil koppelen? 

De eerste input van Jan ziet er zo uit. Jan is zelfstandig schilder en renoveert een huis uit 1920. Hij wil zijn volledige woning compatibel maken met de allernieuwste technieken. De zonnepanelen, de vloerverwarming en de warmtepomp zijn al geïnstalleerd, en hij wil de mogelijkheden verkennen om die slim aan te sturen. In zijn woonkamer wil hij graag met sferen werken.

 

 

STAP 2: OP VERKENNING DOOR ALLE QBUS MOGELIJKHEDEN

 

Op basis van jouw wensen en je antwoorden op de vragen, overloopt je Qbus adviseur alle mogelijkheden in detail. In veel gevallen, beginnen we bij het begin en stellen we onze basisinstallatie Qbus Stand Alone voor. Dat is makkelijke, betaalbare en uitbreidbare instap-domotica.

 

Heb je eerder een volledig automatiseringssysteem met centrale intelligentie op het oog? Dan schakelen we verder naar Qbus Full. Zo’n uitgebreidere installatie met controller combineert moeiteloos verwarming, koeling, ventilatie, beveiliging, verlichting, screens, poorten, audio en nog veel meer in één geïntegreerd systeem.

 

Onze energiemanagementmodule Luqas passeert ook de revue. Luqas maakt gebruik van digitale meters en geavanceerde technologieën om energie efficiënt te gebruiken, kosten te verlagen en optimaal comfort te bieden. Luqas stuurt je grootverbruikers aan om een verbruikspiek te vermijden.

 

Tot slot maken we de cirkel rond met het Qbus Open verhaal en stellen we onze externe partners voor. Met onze Ubiebox brengen we slimme woningsystemen uit het Internet of Things samen tot één geïntegreerd systeem.

 

In het voorbeeld van Jan leggen we de mogelijkheden uit om via 1 schakelaar licht, temperatuur en beweging aan te sturen. We stellen hem onze modules voor zodat hij nooit last heeft van knipperende lampen en zelf de sfeer en de hoeveelheid dimming kan bepalen. De installatie van een Luqas module is ook een interessante piste voor Jan. Hij heeft zonnepanelen en een warmtepomp in huis. Met Luqas kan hij zijn zonnepanelen optimaal laten renderen.

 

 

STAP 3: STOF TOT NADENKEN

 

Als onze Qbus adviseur – na afloop van het gesprek – alle input heeft verzameld, is het tijd om de bal naar jou terug te koppelen. Indien je dat wil kan hij een voorbeeldcalculatie maken. Laat in dat geval alle items opnemen in de offerte zodat je een volledig beeld hebt van de mogelijkheden en geen enkel item uit het oog verliest.

 

Met een voorbeeldcalculatie heb je ongeveer een idee hoeveel de Qbus modules kosten. Dit gaat natuurlijk om de prijs exclusief bekabeling, aansluiting of programmatie.

 

Daarna laten wij je rustig beslissen. Bij vragen staan we uiteraard voor je klaar. 

 

Nieuwsgierig geworden naar onze slimme toepassingen ? Lees alles nog eens rustig na in de inspiratiebrochure of en plan hier meteen je afspraak.

Deel deze pagina

Showroombezoek I
Showroombezoek II
Showroombezoek III